Alex Anvil

Gianluca

Albana

Spooky - Apprentice

Tattoo nazorg

Gefeliciteerd met je nieuwe tatoeage!

Behandel de tatoeage als volgt:

  • Je mag de stikker, die we als bescherming over de tatoeage hebben geplakt, maximaal 48 uur oplaten. Geen paniek mocht deze al eerder loslaten. Was je handen met een ongeparfumeerde zeep (uni-cura, dettol, sebameth), en verwijder hierna de stikker.
  • Was de tatoeage 2x er dag met lauw/warm water en eventueel een ongeparfumeerde zeep.
  • Dep de tatoeage na het wassen door met een tissue. (niet wrijven!).
  • Voor de komende 2-4 weken ga je de tatoeage insmeren met een daarvoor geschikte zalf (Bepanthen, Hustle Butter). Tussen de 2 en 5x per dag een dun laagje. Als je tatoeage droog aanvoelt en trekt, betekend dit dat je hem moet insmeren. 
  • Je kunt gewoon douchen met je nieuwe tatoeage, maar kijk uit. Laat de tatoeage niet weken in het water. Hierdoor kan er inkt uitvallen tijdens de genezing. Probeer de tatoeage zo droog mogelijk te houden.

Na een aantal dagen begint je tatoeage te vervellen en te jeuken. Laat deze velletjes lekker zitten, ze vallen er vanzelf af. Krab niet aan de tatoeage tijdens de genezing. Hiermee kan je de tatoeage beschadigen. Het duurt in totaal 4/8 weken voordat je nieuwe tatoeage genezen is.

Wat NIET te doen:

  • Raak je tatoeage nooit met vieze handen aan. Draag geen stakke of vieze kleding op de tatoeage. We raden aan om katoenen stoffen te dragen op de tatoeage i.p.v. synthetische stoffen of wol.
  • Ga niet in de zon met je verse tatoeage. Vermeid direct zonlicht voor de eerste 2/4 weken. Ga niet zwemmen, zonnebaden of naar de sauna tijdens het genezingsproces.
  • Plak je tatoeage niet af met plijsters of verband.

Extra tips
Als je je tatoeage mooi wilt houden over de jaren, smeer hem dan altijd in met een zonnebrand crème met een hoge factor op de tatoeage tijdens het zonnebaden. Kleuren vervagen door het UV-licht van de zon.
We adviseren je om na 4-8 weken terug te komen om te kijken of de tatoeage goed is genezen, en of er eventueel een bijwerking nodig is. Bijwerkingen zijn altijd gratis. Indien je vragen hebt, neem contact op met de winkel.

Let op: Neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurveranderingen of chronische pijn.